PROGRAM WYDARZEŃ NA SCENIE

(*Podany niżej program nie jest jeszcze kompletny, wciąż uzupełniamy go o kolejne wydarzenia :) W związku z tym, w programie mogą nastąpić jeszcze drobne zmiany i przesunięcia.)

  • CZWARTEK16-Nov-2017
  • PIĄTEK17-Nov-2017
  • SOBOTA18-Nov-2017
17:00

Od blogera do milionera? Rożne drogi do piwnej profesjonalizacji

18:15

Make Cider Great Again

Przemek Iwanek, czyli Piwo i Cydr opowie o cydrach rzemieślniczych. Dlaczego warto je poznać, jak wygląda rynek dziś i jak było kiedyś. A także odpowie na nurtujące pytania: Czy to prawda, że po cydrze jest mniejszy kac? Jak poderwać dziewczynę na cydr? oraz co pili Turbosłowianie?


Przemek Iwanek
19:00

Milkshake dla dorosłych, czyli rewolucja pożera własne dzieci

Prelekcja, która przybliży nieco historię i założenia tego, wydawałoby się, absurdalnego stylu, który jednak sprawił, że najważniejsze sztandary “piwnej rewolucji” zostały przez wielu piwowarów jak i beer geeków całkowicie, często bezrefleksyjnie, porzucone. 


Artur Napiórkowski
Multitap crawl
20:30

Koncert Przybył


Przybył
Poznań
14:45

Dobre piwo i bieganie, czyli pij krafty i kręć kilometry – na zdrowie!

15:30

Beer sensory best practices (prelekcja w języku angielskim)

High quality beverages, plus beverage stability and batch-to-batch consistency are essential requirements for all producers. Beer and cider flavours are not static; it is in a constant state of change requiring sensory analysis at each stage. Understanding how the beer and cider sensory profile can be affected various factors which are critical to delivering a consistently fresh product. Therefore aligning pre- with post-production best sensory practices will ensure high quality and stability across the market.   This lecture including 30 min of theory part and 60 min of practical tasting session with 10 basic off-flavours in beer and demonstration of the recommended tasting techniques.


Boris Gadzov
16:00

Czy warto przejść na sensoryczną stronę kraftu, czyli wady i zalety piwnych kursów sensorycznych

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad tym, czy warto brać udział w profesjonalnych kursach sensorycznych? Boicie się, że po takich zajęciach piwo przestanie Wam smakować? A może Waszym zdaniem gra jest zupełnie nie warta świeczki? Na te oraz na inne pytania uzyskacie odpowiedź właśnie na tej prelekcji.


Michał Stemplowski
17:00

Co łączy śpiące królewny, podróże kosmiczne i niesporczaki? 

O nauce przy piwku, czyli mniej naukowo o niesporczakach – kilka słów o robaku co poleciał w kosmos.


Łukasz Kaczmarek
18:00

próba zespołu

19:00

KONCERT ZESPOŁU TOŁHAJE

20:00

Gala finałowa Konkursu Piw Rzemieślniczych

Konkurs Piw Rzemieślniczych organizowany przez Browamator od 2007 roku to najbardziej prestiżowy konkurs w Polsce, kierowany do browarów rzemieślniczych. Konkurs ten już po raz trzeci swoje rozwiązanie będzie miał podczas Poznańskich Targów Piwnych! Zapraszamy do udziału w gali finałowej i wręczeniu nagród zwycięzcom!


ORGANIZATORZY KONKURSU
14:00

Flandria i Walonia, czyli podróż przez piwną Belgię

15:00

Foodpairing – jak robić to z głową

Michał Kopik przedstawi złote zasady łączenia piw z jedzeniem, dzięki czemu nie tylko sama konsumpcja będzie przyjemniejsza i ciekawsza, ale i sama wiedza przyda się w codziennej kuchni.


Michał Kopik
Piwny garaż
16:00

Piwna Joga

Przyjdź pod scenę i razem z nami zrelaksuj się podczas zajęć z piwnej jogi! Strój sportowy nie wymagany, ale szklanka z piwem w ręku konieczna! ;)


Katia Donscaia
16:45

Wyniki Piwnej Matury

Przyznać się! Który oblał piwną maturę w zeszłym roku? Mamy dobrą wiadomość – startujemy z naszym egzaminem raz jeszcze. Szykujcie jakieś dobre piwo, rozgrzejcie trochę szare komórki i raz jeszcze sprawdźcie swoją wiedzę! Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na stoisko z Piwną Maturą, które będzie można znaleźć drugiego dnia festiwalu. Zainteresowanych zapraszamy w sobotę na podsumowanie, krótkie omówienie pytań i oczywiście rozdanie nagród.


Maciej Hus / Kamil Prystapczuk
No to po piwku / Alechanted
17:00

Jak zaplanować warzenie piwa w domu – na co zwrócić uwagę by wszystko skończyło się pomyślnie?

Warzenie piwa w domu to nie trudne, ale jednak dosyć złożone przedsięwzięcie. Szczególnie początkujący piwowarzy domowi często głowią się jak podjeść do tematu by o niczym nie zapomnieć. Właśnie w ramach tej prelekcji dowiecie się, na co zwrócić szczególną uwagę przygotowując się do swoich pierwszych domowych warek oraz co zrobić by dopiąć wszystko na ostatni guzik.


Dawid Cegła
18:00

Gala finałowa Poznańskiego Konkursu Piw Domowych

Domowi piwowarzy po raz dziewiąty stanęli w szranki w Poznańkim Konkursie Piw Domowych. Zwycięzcą zostanie autor najlepszego piwa, zgłoszonego w jednej z trzech kategorii: Weissbier, Porter Bałtycki oraz Lambic.


ORGANIZATORZY KONKURSU
19:00

Koncert Humam Ammari


Humam Ammari

PROGRAM WYDARZEŃ POZA SCENĄ

CZWARTEK


18:00 (stoisko Movember)

PIWNA JOGA


20:00 (stoisko WOT PSPD)

III POZNAŃSKIE BITWY PIWNE – IV BITWA: TROPICAL STOUT

PIĄTEK


17:00 (sala za sceną)

WARSZTATY SENSORYCZNE FLAVORACTIV (zapisy)

warsztaty prowadzone w języku angielskim


od 17:30 (sala na antresoli)

PIWNA MATURA


18:00 (sala na antresoli)

BEER TASTING (zapisy)

warsztaty prowadzone w języku angielskim


18:00 (stoisko Movember)

PIWNA JOGA

SOBOTA


12:00-15:00 oraz 16:00-20:00 (stoisko Movember)

BADANIA LEKARSKIE DLA PANÓW :)


14:00 (sala na antresoli)

DEGUSTACJA PIWA NA POZIOMIE PODSTAWOWYM (zapisy)


13:30-16:00 (parking)

PIWNA MILA (zapisy)


12:00-19:00 (strefa Reebok CrossFit Poznań)

PRZECIĄGANIE FOOD TRUCKA

cały weekend

STRZYŻENIE I GOLENIE PRZEZ PROFESJONALNYCH BARBERÓW (stoisko Movember)

WYSTAWA SPRZĘTU I SUROWCÓW PIWOWARSKICH (stoisko WOT PSPD)

DEGUSTACJE PIW DOMOWYCH (stoisko WOT PSPD)

BADANIA ALKOMATEM (stoisko Promiler)

PLANSZÓWKI (stoisko Rebel)

PIŁKARZYKI, CYMBERGAJE (strefa gier)

STREFA ZABAW DLA DZIECI (hala 3A)

NAUKA ORIGAMI (stoisko Dorigami)

DEKOROWANIE PĄCZKÓW (dla dzieci, stoisko Fresh Donuts)