Maciej Hus / Kamil Prystapczuk

Maciej Hus / Kamil Prystapczuk

No to po piwku / Alechanted

Maciej Hus

Miłośnik piwa wszelkiej maści – od słodowej nudy, przez chmielowe bomby, mocarne stouty i portery po wykręcające facjatę piwa dzikie i kwaśne. Interesują go piwa z niecodziennymi dodatkami, rzadkie style piwne i piwa historyczne.  Jest także piwowarem domowym, piwnym blogerem, autorem tekstów i członkiem redakcji jedynego w Polsce czasopisma o tematyce piwnej – „Piwowara”. Innym spektrum jego piwnych zainteresowań jest historia piwowarstwa. Poza piwem jest miłośnikiem dobrej literatury (poza romansami czyta wszystko, co mu wpadnie w ręce) i uwielbia gotować. Jego marzeniem jest, aby chmiel Tomyski stał się znów popularny jak dawniej.

Kamil Prystapczuk

Człowiek, który kotła się nie boi. W jego piwach ląduje wszystko, od prozaicznej łuski kakaowej, przez piekielnie ostre papryczki, mięso i gazowane napoje, aż po mikroby wszelkiej maści i różne substancje psychoaktywne. Przez 3 lata prowadzenia bloga i przetoczył się przez masę przeróżnych paneli związanych z piwem, wziął czynny udział w wielu istotnych wydarzeniach z branży, by finalnie zasilić swoją wiedzą i doświadczeniem jeden ze sklepów specjalistycznych.