Blog

Tofu po tajsku z piwem jopejskim
Zanim zaczniecie krzyczeć, że taki skarb jak jopejskie trafia do garnka, pragnę uspokoić – do tego dania potrzebujecie go zaledwie 40 ml 🙂 Ja miałam

Scotch Ale – Lany Poniedziałek #44
Tematem dzisiejszego Lanego Poniedziałku, na specjalną prośbę, jest Scotch Ale. Chwilę z nim zwlekaliśmy, ale czekaliśmy na tego z browaru Störtebeker, żeby był w miarę

“U nas wszystko kręci się wokół owocu” – rozmowa z Łukaszem Sobórem z cydrowni Smykan
Piwna rewolucja, która rozpoczęła się w naszym kraju niemal dekadę temu, to nie tylko setki browarów rzemieślniczych, multitapów oraz specjalistycznych sklepów, ale przede wszystkim środowisko,

Ciemny Lager – Lany Poniedziałek #43
Herzlich willkommen zur nächsten Folge von Lany Poniedziałek! Dzisiejszy temat – Dunkel Munich, czyli Ciemny Lager – sprawił nam sporo trudności. Przy pierwszej próbie nagrania

“Mam w planach kilka piwno-winnych rzeczy” – rozmowa z Markiem Kamińskim z Kingpina
Podczas Greater Poland Beer Cup 2019, za najlepsze piwo konkursu jury uznało Full Contact Bourbon Barrel Aged, którego współautor receptury – Marek Kamiński, również jest

Sahti – Lany Poniedziałek #42
W nowym odcinku serii Lany Poniedziałek chcemy pokazać Wam styl, który pozostał niezmieniony conajmniej od czasu średniowiecza, czyli fińskie Sahti. Niestety nie zachowało się zbyt