Przewiń do treści Twitter Facebook Instagram Wstecz Szukaj
Przewiń do treści

Greater Poland Beer Cup

REGULAMIN



SPONSORZY:

KONKURS KIEROWANY DO:

PROFESJONALNYCH BROWARÓW Z CAŁEGO ŚWIATA


TERMINY PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:

15 STYCZNIA – 9 KWIETNIA 2021


KOSZT ZGŁOSZENIA JEDNEGO PIWA:

EARLY BIRDS 1 (15-24 stycznia):
150 zł (+23% VAT)

EARLY BIRDS 2 (25 stycznia – 28 lutego):
180 zł* (+23% VAT)

po 1 marca:
220 zł* (+23% VAT)

*dla członków PSBR obowiązuje zniżka 10%

CEL KONKURSU

Celem Konkursu Greater Poland Beer Cup jest wyłonienie i promocja najlepszych piw uwarzonych przez profesjonalistów w Polsce i za granicą. Kryteriami oceny będą smak, zapach, wygląd, zgodność ze stylem oraz ogólne wrażenie, jakie zostawia po sobie piwo.


NAGRODY


ZGŁOSZENIA KONKURSOWE

KATEGORIE KONKURSOWE

* – należy podać przy zgłoszeniu dodatkowe informacje o dodatkach;
** – należy podać przy zgłoszeniu dodatkowe informacje o użytych chmielach;
*** – należy podać przy zgłoszeniu dodatkowe informacje o rodzaju użytej beczki;
**** – należy podać przy zgłoszeniu dodatkowe informacje o rodzaju użytego słodu wędzonego;
***** – należy podać przy zgłoszeniu dodatkowe informacje o stylu bazowym, ekstrakcie początkowym przed wymrożeniem oraz o zawartości alkoholu po wymrożeniu.

PSZENICZNE I ŻYTNIE

JASNE LAGERY

CIEMNE LAGERY

POLISH LAGER / ALE

AMERICAN PALE ALE

INDIA PALE ALE

BELGIJSKIE

KWAŚNE

STOUT

PIWA HISTORYCZNE

PIWA BEZ- I NISKOALKOHOLOWE

PIWA WĘDZONE

POZOSTAŁE PIWA


SĘDZIOWIE

Szef jury – Maciej Wentowski

Doświadczony piwowar, certyfikowany sędzia piwa i miodów pitnych. Absolwent Technologii Browarniczej na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Wielokrotny zdobywca medali w profesjonalnych konkursach piwa i miodów pitnych. Lata temu swoją przygodę z warzeniem piwa rozpoczynał w rzemieślniczym browarze w Poznaniu, a od dwóch lat jest Szefem produkcji i Głównym Piwowarem w Browarze Sady. Swoją wiedzą dzieli się na łamach branżowego kwartalnika Piwowar, a także publikuje swoje artykuły na blogu Poznańskich Targów Piwnych. Współorganizuje degustacje oraz szkolenia dla osób pasjonujących się piwem. Prywatnie pasjonat kultury węgierskiej, miłośnik torfowej whisky i ojciec dwójki dzieci, dla których uczy się żonglerki.

SKŁAD KOMISJI SĘDZIOWSKIEJ