Greater Poland Cider Cup
KONKURS KIEROWANY DO:
PROFESJONALNYCH CYDROWNI Z CAŁEGO ŚWIATA
TERMINY PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:
15 STYCZNIA – 9 KWIETNIA 2021
KOSZT ZGŁOSZENIA JEDNEGO CYDRU:
EARLY BIRDS 1 (15-24 stycznia):
100 zł (+23% VAT)
EARLY BIRDS 2 (25 stycznia – 28 lutego):
125 zł (+23% VAT)
po 1 marca:
150 zł (+23% VAT)
CEL KONKURSU
Celem Konkursu Greater Poland Cider Cup jest wyłonienie i promocja najlepszych cydrów wyprodukowanych przez profesjonalistów w Polsce i za granicą. Kryteriami oceny będą smak, zapach, wygląd, zgodność ze stylem oraz ogólne wrażenie, jakie zostawia po sobie cydr.
NAGRODY
ZGŁOSZENIA KONKURSOWE
KATEGORIE KONKURSOWE:
* – należy podać przy zgłoszeniu dodatkowe informacje o dodatkach
SĘDZIOWIE
Szef jury – Maciej Wentowski

Doświadczony piwowar, certyfikowany sędzia piwa i miodów pitnych. Absolwent Technologii Browarniczej na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Wielokrotny zdobywca medali w profesjonalnych konkursach piwa i miodów pitnych. Lata temu swoją przygodę z warzeniem piwa rozpoczynał w rzemieślniczym browarze w Poznaniu, a od dwóch lat jest Szefem produkcji i Głównym Piwowarem w Browarze Sady. Swoją wiedzą dzieli się na łamach branżowego kwartalnika Piwowar, a także publikuje swoje artykuły na blogu Poznańskich Targów Piwnych. Współorganizuje degustacje oraz szkolenia dla osób pasjonujących się piwem. Prywatnie pasjonat kultury węgierskiej, miłośnik torfowej whisky i ojciec dwójki dzieci, dla których uczy się żonglerki.
SKŁAD KOMISJI SĘDZIOWSKIEJ
Pełny skład komisji sędziowskiej przedstawimy już wkrótce!
Andreas Fält Marek Kamiński Paweł Leszczyński Artur Napiórkowski Maciej Nowicki Krzysztof Toczyski