Etykieta piwa – więcej niż marketing
Prawda stara jak świat głosi, że konsumenci kupują oczami. Browary prześcigają się więc w tym, by ich etykiety zachęcały wzorami i kolorami – pole do
Prawda stara jak świat głosi, że konsumenci kupują oczami. Browary prześcigają się więc w tym, by ich etykiety zachęcały wzorami i kolorami – pole do
Przedstawiam piątą część cyklu opowiadającego o piwowarstwie rzemieślniczym. W poprzedniej części omawiałem sposób działania urządzenia do chmielenia piwa na zimno czyli HopGun’a. Chciałbym tym razem
Przedstawiam czwartą część cyklu opowiadającego o piwowarstwie rzemieślniczym. W poprzedniej części omawiałem sposób działania wymiennika ciepła, który jest łącznikiem pomiędzy gorącą a zimną stroną procesu.
Zapraszam do trzeciej części cyklu opowiadającego o piwowarstwie rzemieślniczym. W poprzedniej części omawiałem budowę tanku cylindryczno-stożkowego, który jest niezbędny w procesie fermentacyjnym piwa. Przejdźmy teraz
Zapraszam do kolejnej odsłony cyklu opowiadającego o piwowarstwie rzemieślniczym. W poprzedniej części przedstawiłem kadź zacierno-warzelną. Jest ona jednym z elementów warzelni, który jest niezbędny w
Rozpoczynamy nowy cykl artykułów opowiadający o różnicach pomiędzy piwowarstwem domowym a piwowarstwem rzemieślniczym, zawodowym, profesjonalnym lub inaczej po prostu na większą skalę. Jeżeli warzysz piwa
Odbywające się od 2013 roku Poznańskie Targi Piwne to wyjątkowe wydarzenie. Radosna celebracja jednego z najstarszych trunków na świecie przeplata się z profesjonalnym charakterem imprezy targowej. To doskonała okazja by poznać kulturę, historię, a także współczesny świat rzemieślniczego piwa.
Szanujemy Twoją prywatność, dlatego jeśli nie lubisz ciasteczek to możesz je wyłączyć. Przeczytaj naszą politykę prywatności, aby dowiedzieć się więcej.
© Poznańskie Targi Piwne | Polityka Prywatności | Regulaminy i warunki