Na PTP ekipa z Żuławskiego zawita po raz drugi, jednak w nowej odsłonie. A wszystko to za sprawą piwowara Włodzia, który od marca tego roku miesza u nas w garach. Ooooj, jak on dobrze miesza. Musicie sprawdzić sami. Poza tym będziecie mieli okazję poznać go osobiście podczas X PTP na naszym stoisku.
Znajdziecie u nas klasykę typu Helles, Pils, Amber, Ciemny Lager czy Dry Stout (po raz pierwszy w wersji puszkowanej), a także coś bardziej goryczkowego jak West Coast IPA, East Coast Ipa czy po prostu IPA. Specjalnie na tą jubileuszową, bo dziesiątą już edycję, uwarzyliśmy premierową wersję Pilsa – niby klasyk, ale jakże MUST HAVE. W specjalnie zaprojektowanej na tę okazję etykiecie puszeczki (w wersji baaardzo limitowanej) będą na Was czekały na naszym stoisku. Ponadto zabieramy ze sobą ostatnie sztuki (i litry) naszego „dziwoląga” SOUR PILSa, który swoją premierę miał na WFP. Nieeee, nie zepsuła nam się warka. – od początku taki mieliśmy zamysł, by zakwasić Pilsa bakteriami kwasu mlekowego. Ciekawi jak smakuje? Zapraszamy.