Browar Czarnków
Reprezentujemy Browar Czarnków jako jeden z nielicznych zakładów piwowarskich w Polsce stosujemy wyłącznie tradycyjne metody warzenia. Niepowtarzalny smak naszego piwa to zasługa wysokiej jakości składników i długiego leżakowania, a także wiedzy, doświadczenia i zaangażowania naszych piwowarów. Nasz zespół tworzą ludzie oddani swojej pracy, dla których warzenie piwa jest prawdziwą pasją. Doceniając nasze przywiązanie do regionalnych tradycji piwowarskich i naszą troskę o najwyższą jakość wytwarzanych produktów, Ministerstwo Rolnictwa w 2006 r. wpisało piwo Noteckie na Listę Produktów Tradycyjnych oraz Vin-Kon, gdzie stare receptury plus proces technologiczny oparty na metodzie tradycyjnej fermentacji plus wysokiej jakości surowiec a do tego nowoczesne zarządzanie procesem tworzenia to w efekcie najwyższa jakość oraz niezwykłe walory smakowo – zapachowe. Właśnie w ten sposób powstają tradycyjne wina z owoców pod Marką Potęga Tradycji. Firma współpracuje z sadownikami niemal z całej Polski, dbając o to, by owoce wykorzystywane do produkcji były najwyższej jakość. Wprowadziliśmy na rynek grupę win z polskich owoców m.in. aronii, wiśni, czarnej porzeczki, śliwki, jarzębiny, dzikiej róży i truskawki. W grupie tej znajdują się m.in. wina ekologiczne, natomiast wino z czarnej porzeczki jest wpisane na listę produktów tradycyjnych i regionalnych w Ministerstwie Rolnictwa. Firma od 2012 r. jest członkiem sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. W okresie zimowym oferujemy wino grzane.