Blog

#5 Poznaj sprzęt, zostań piwowarem – Kadź filtracyjna
Przedstawiam piątą część cyklu opowiadającego o piwowarstwie rzemieślniczym. W poprzedniej części omawiałem sposób działania urządzenia do chmielenia piwa na zimno czyli HopGun’a. Chciałbym tym razem

Witajcie w cukierni! – 10 najpopularniejszych dodatków do słodkich piw
Aby osłodzić sobie życie, wcale nie trzeba iść do cukierni, wizyta w sklepie specjalistycznym wystarczy. Tam, półki uginają się od słodkich piw, które obecnie są

Lany poniedziałek #13 – FES
Lany Poniedziałek to seria filmów, w których omawiamy piwne style. A ponieważ kraft to ludzie, dlatego każdy styl omawiamy z innym gościem. Dzisiejszym jest Artur

Kiełbaski w piwie
Grillowanie to nasz narodowy sport. Gdy tylko słońce wychodzi zza chmur, Polacy szturmem podbijają sklepy mięsne, a ze wszystkich ogrodów zaczyna snuć się dym połączony

Jak uwarzyć piwo – #7 Gose
W ostatniej części cyklu omawiałem jak uwarzyć dekokcyjnie piwo hefeweizen. Tym razem pozostaniemy nadal za Odrą i skupimy się na kolejnym piwie z szerokiego wachlarzu

7 Wspaniałych – najciekawsze polskie piwa z dodatkami pochodzenia zwierzęcego
Ostatnio poznaliście „10 najciekawszych piw z dodatkiem roślin”. Dziś, ze świata flory przechodzimy do świata fauny, gdzie czeka na Was 7 wyjątkowych gatunków.Przed Wami najciekawsze