Dziś w Lany Poniedziałek wracamy na Wyspy Brytyjskie. Tym razem w szkle mamy angielskiego klasyka – piwo w stylu Ordinary Bitter. Styl bardzo popularny na wyspach, jednak u nas się nie przyjął tak dobrze. W Polsce piwna rewolucja miała do niego niewiele podejść, najpopularniejsze to Angielskie Śniadanie z Pinty, ESB z browaru Birbant, Oberżysta z browaru Profesja czy Lick on nick z Pracowni Piwa.

Grzegorz Stachurski i jego gość przybliżą Wam genezę, cechy i recepturę bittera popijając New Wave #2 z browaru Moczybroda. Jest to bardzo świeże piwo w wersji nitro, czyli nagazowane azotem, uwarzone w Poznańskim Ułan Browar.

Kraft to ludzie…
dlatego każdy styl omawiamy z innym gościem. Dzisiejszym jest Łukasz – Sesyjny Suseł – Szymański, członek Poznańskiej Loży Piwnej, a przede wszystkim miłośnik dobrego piwa. Łukasz dzieli się swoją pasją na Instagramie.