W Październiku sezon na dynie trwa w najlepsze. To także miesiąc, kiedy w pubach i sklepach specjalistycznych znajdziecie Piwo Dyniowe. I właśnie na Pumpkin Ale’ach skupiamy się w dzisiejszy Lany Poniedziałek.
Jaka jest geneza stylu? Skąd te charakterystyczne nuty korzenne? Czy Piwo Dyniowe to rzeczywiście styl, czy może typ piwa, do którego zalicza się cała gama stylów?
O tym wszystkim możecie posłuchać w dzisiejszym odcinku, który nagrywaliśmy w piwnicy poznańskiej Brovarii, racząc się piwem Brovaria Dynowe.
Kraft to ludzie…
Dlatego każdy odcinek nagrywamy z gościem. Dziś towarzyszy nam Maciej Paszkowski, główny piwowar Brovarii, oraz Łukasz – Sesyjny Suseł – Szymański, autor tego Instagrama.
Jestem psychologiem biznesu, który na dobre utknął w targach. Zawodowo jestem jednoosobowym działem sprzedaży i marketingu w firmie targowej, dzięki czemu mam możliwość podglądać największych organizatorów targów na świecie.
Prywatnie jestem fanem marketingu, nowych technologii, klasycznych IPA i leżakowanych porterów.
Komentarze